Oversikt over alle ordbøker!  
Ordbok.com
 

Engelsk-norsk ordbok (se også oversikt over alle engelske ordbøker)

Engelsk brukes i dag overalt, hele tiden - også i Norge. Både på jobb, skole og privat får man stadig mer informasjon på engelsk. Og det legges opp til at "alle" skal kunne engelsk godt. Det er det stadig flere nordmenn som gjør også, men fra tid til annen stopper det opp med ord man ikke forstår. Det gjør det for alle, så det er ikke noe flaut i det! Gratis online norsk-engelsk ordbok
Om man møter engelske ord og fraser man ikke forstå, er det viktig å ikke bare hoppe over dem med en "skitt au-holdning". Da vil det samme problemenet nesten garantert oppstå igjen - med det samme ordet/ uttrykket. Ha derfor for vane å slå opp alle engelske ord som du ikke forstår, eller som du ikke er helt sikker på. Slik vil du utvikle ditt engelske språk og ordforråd. Husk at du lærer noe nytt (eventuelt får bekreftet at det du trodde var riktig) hver gang du slår opp i ordboken.

På denne siden får du tilgang til en god engelsk-norsk oversetter, samtidig som du kan kvalitetssikre ved hjelp av en dansk-engelsk oversetter. Du kan også spørre våre brukere om hjelp hvis du står fast med en oversettelse. Lykke til!
 

Engelsk-norsk ordbok

 
 
 
 

Engelsk-dansk ordbok

Det er ikke alltid man finner det man leter etter i engelsk-dansk ordbok. Og noen ganger er man litt usikker på om oversettelsen er optimal. Da har vi et litt rart, men ganske smart forslag: prøv den engelsk-danske ordboken under. Gir oversettelser fra engelsk til dansk. Og dansk er et nokså lett språk å lese for oss nordmenn. Hmmm, ikke så dumt det der...
 
 
 
 

Engelsk-engelsk ordbok

Engelsk-engelsk ordbok er et svært bra supplement til engelsk-norsk ordbok. Om du ikke finner det du leter etter i engelsk-norsk ordbok, prøver du enkelt og greit engelsk-engelsk ordbok. Det er også smart å bruke engelsk-engelsk ordbok som en kvalitetssikring selv om du finner opppslagsordet i engelsk-norsk ordbok. Sjekk at begge ordbøkene har samme oversettelse - slik dobbeltsjekker du at du har korrekt oversettelse. Vi anbefaler disse engelsk-engelsk ordbøkene:
 
 
 
Oxford dictionary Gratis En klassiker som man kan stole på, og som har en meget stor database. Dette er den elektroniske utgaven av en ordbok mange er vokst opp med i bokhylla.
Merriam Webster Gratis! Enda en god, gammel kjempe innen oversetting. Denne engelsk-engelsk ordboken er til å stole på, og har maaange oppslagsord.
Cambridge Gratis! En bunnseriøs, traust ordbok som ikke finner på noen store sprell, men som du kan stole på. Velg mellom britisk engelsk, amerikansk, forretningsengelsk m.m. Litt mange valg om det skal gå kjapt. Men om du har god tid, er dette et flott oppslagsverk.
 

Flere engelsk-norsk ordbøker...

Under finner du de "eksterne" ordbøkene vi liker best. For vi spiller med åpne kort: Bruk våre "konkurrenters" ordbøker i tillegg til de du finner på denne siden. Vi vil bare at du skal få en så god og sikker oversettelse som mulig! Prøv også gjerne vårt kommentarfelt nederst på siden, hvor du kan spørre våre andre dyktige brukere om oversettelse av dine ord/uttrykk. Husk at mennesker fortsatt svarer bedre en maskiner på mange spørsmål...
 
Dicts engelsk-norsk ordbok Gratis! Engelsk-norsk ordbok som absolutt er verdt et forsøk. Du finner ikke alt her, men du finner mye av det man trenger.
Freedict engelsk-norsk ordbok Gratis! Freedict tilbyr en helt ok engelsk-norsk ordbok. Noe få oppslagsord, men denne tjenesten bør likevel sjekkes ut.
Norsk-Engelsk-Spansk ordbok Gratis! TriTrans oversetter et søkeord mellom engelsk, norsk og spansk i ett og samme søk. Gode oversettelser, men det hele kan bli litt rotete når man får spansk oversettelse "på kjøpet".
 

Få hjelp til oversettelsen (eller hjelp andre!)

Av og til finner man bare ikke en passende oversettelse av det ordet/ den frasen man leter etter. Eller man føler seg ikke trygg på oversettelsen ordboken gir. Opplever du det slik akkurat nå? Del ordet/ frasen med våre brukere under, og se om noen kan hjelpe deg!

Legg inn ordet/ frasen du ikke finner oversettelse for under, og se om noen kan hjelpe deg på vei. Eventuelle svar får du opp direkte i din Facebook-profil! Du er velkommen til å komme med innspill på ord/fraser og oversettelser som er lagt til under.
Lykke til, og husk en saklig debatt og vennlig tone!
 
 

Enda en side fra MG.no!

Utgiver Martin Granum