Til forsiden av Ordbok.com
Legg til fremmedordbok i favoritter!
Ordbok.com
 
Fremmedord - fremmedordbok
 
Fremmedord er ord som er lånt fra andre språk, og som føles fremmede når det gjelder uttale, rettskrivning eller bøying. Ofte stammer fremmedordene i det norske språket fra latin eller gresk, men kan også ha opphav i andre språk.

Fremmedord er særlig vanlig i fagspråk, og kan ofte være sentrale for å få med seg sammenhengen i en uttalelse eller tekst.

 
 
 
Online fremmedordbok
Vi gir deg under linkene til det vi mener er de beste alternativene til å finne fremmedord på nettet idag. Værsågod:
 
 
 
God fremmedordbok (del av ordbok-pakke) Betaling Den eneste norske online fremmedordboken er dessverre en betalingstjeneste. Men til gjengjeld er denne svært god, da den er en fullversjon av "Blå Ordbok". Er tilgjengelig som en del av Ordbok-pakken fra Ordnett som koster 350,-/år og inneholder tilgang til fullversjoner av en rekke ordbøker fra Kunnskapsforlaget.
Fremmedord i bokmålsordboka Gratis! Det finnes p.t. ingen rene norske fremmedordbøker gratis tilgjengelig på nettet. Men Ordbok.com anbefaler bruk av tjenesten Bokmålsordboka levert av Universitetet i Oslo og Norsk språkråd for å løse ditt fremmedordsproblem. Denne ordboken er nemlig svært rikholdig, og inneholder mange fremmedord med god forklaring.
Fremmedord i leksikon - Caplex Gratis! Oppslag etter fremmedord i leksikon er også verdt å prøve. Denne gratis tjenesten fra Caplex er å foretrekke.
Fremmedord i Wikipedia Gratis! Wikipedia er også et alternativ ved søk etter fremmedord. Husk imidlertid at informasjonen her er brukergenerert, og at det dermed er en noe usikker kilde.
     

Enda en side fra MG.no!

Utgiver Martin Granum