Til forsiden av Ordbok.com
Legg til norsk bokmål ordbok oversikt i favoritter!
Ordbok.com
 
Norsk bokmål ordbok/ordliste

norsk ordbok
Det finnes to offisielle norske målformer; bokmål og nynorsk. Bokmål er definitivt den mest utbredte av disse to. Man regner at 85%–90% av den norske befolkningen skriver bokmål.

Skriftspråket bokmål ble innført ved rettskrivningen av 1907 under navnet riksmål.

Til talt/snakket bokmål hører det urbane middelklassespråket på Østlandet som vanligvis kalles standard østnorsk/"østlansk". Men man finner også innslag i den høyere sosiolekten i flere byer, for eksempel "fintrønder","penbergensk" og "finstavangersk"

 
 
Online bokmål ordliste (se også: nynorsk ordbok, fremmedordbok, synonymordbok, trykt bokmål ordbok)
Under gir vi deg linkene til de beste norsk bokmål ordlistene tilgjengelig på nettet i dag:
 
 
 
God bokmål ordbok Anbefalt av Ordbok.com! Gratis! Denne bokmål ordbok-tjenesten som tilbys av Universitetet i Oslo i samarbeid med Språkrådet, holder god kvalitet. Den er også enkel i bruk. Anbefales av Ordbok.com!
Riksmålsforbundets ordliste Gratis! Riksmålsforbundets ordliste inneholder ca. 40.000 oppslagsord. Den opplyser om ordenes stavemåte og bøyning på riksmål og gir noen få nødvendige tilleggsopplysninger om ordenes betydning og bruk. God kvalitet og svært enkelt oppslag, gjør at denne ordlisten anbefales av Ordbok.com
Svært omfattende og god ordliste Betaling Ordnett sin ordliste koster penger, noe vi i Ordbok.com ikke liker. Men vi har likevel listet den, da det sannsynligvis er den beste norske online ordlisten tilgjengelig per i dag. Tilbys som en del av en pakke som gir tilgang til ordlister på flere språk.
     
   
 
 
 
Trykt bokmål ordliste (gå til gratis online bokmål ordliste)
 
Av og til er det ikke nok å bruke de gratis, online ordbøkene du finner på Ordbok.com. Til for eksempel eksamen trenger du en trykt ordbok. Men utvalget av ordbøker er stort og til dels uoversiktelig. Derfor gir Ordbok.com deg råd og tips om kjøp av bokmål ordliste her:
 
Tips ved kjøp av nynorsk ordliste: ...Utvalgte norske/nynorske ordbøker anbefalt av Ordbok.com:
   
- Handle på nett! Du sparer lett noen kroner på å handle ordbøker på nettet. Og så er det jo heller ikke å forakte at de dumper rett ned i postkassa? Begynn søket etter bokmål ordliste på f.eks. Bokkilden.no og Haugen Bok.
- Sjekk at ordboken er godkjent for bruk ved eksamen! Alle ordbøker er nemlig ikke det. De fleste utdanningsinstitusjoner har liggende lister ute på nettet over godkjente ordbøker. Hvis du ikke finner en slik, ta kontakt med studiestedet ditt og hør.
- Innbundet eller paperback? Man kan ofte spare en hundrelapp på å kjøpe paperback ordbok (ordbok med mykt omslag). Men husk at ordboken ofte blir liggende å slenge i sekk/veske på vei til og fra skole o.l., og en ordbok med stiv perm tåler langt mer.
- Hvor omfattende er ordboken? Mange tilbydere oppgir hvor mange oppslagsord ordboken inneholder i markedsføringen av den. Sammenlign gjerne flere bokmål ordlister. Og som en tommelfingerregel bør du være skeptisk om tilbyder ikke opplyser hvor mange oppslagsord boken inneholder.
- Inneholder ordboken mer enn bare oppslag? Noen ordbøker inneholder også f.eks. beskrivelser, idiomer, informasjon om norsk/nynorsk grammatikk o.l. Slikt innhold kan være gull verdt om man står fast på eksamen.
 
 
 
 

Enda en side fra MG.no!

Utgiver Martin Granum