Til forsiden av Ordbok.com
Legg til norsk-finsk ordbok i favoritter!
Ordbok.com
 
Norsk-finsk ordbok (gå til oversikt over alle finske ordbøker) finsk ordbok - gratis online

Finsk er i likhet med svensk offisielt språk i Finland., hvor det brukes av over 5,2 millioner mennesker. Til sammenligning brukes svensk som førstespråk av 300 000 mennesker i Finland (men langt på vei de fleste forstår og kan bruke språket).

Det finnes også folkegrupper som bruker finsk utenfor Finlands grenser. Språket er endel brukt i Nord-Sverige, og også i Norge (Troms og Finnmark) har det brukere. Den type finsk som brukes her kalles gjerne kvensk. Kvensk er offisielt språk i Porsanger kommune, og har minoritetsspråk-status i Norge.

 
 
 
Mer info? Kvalitetssikret søk?
Mer info: Hvis du trenger ytterligere info om oppslagsordene (bøyning av verb, eksempler på bruk, synonymer etc) anbefaler vi at du sjekker ut ordbøkene vi har listet under. Kvalitetssikring: Ordboken/oversetteren over er av høy kvalitet. Men vi anbefaler likevel at du også sjekker andre ordbøker/oversettere på nettet for å være sikker på at oversettelsen er optimal. Vi kaller det kvalitetssikret søk. Vi gir deg alle de beste ordbøkene som finnes på nettet under. Ta for deg, og lykke til!
 
 
Norsk-finsk ordbok Gratis! Enkel norsk-finsk-norsk ordbok med god brukervennlighet. Men dessverre mangler noen oppslagsord. Likevel verdt et forsøk.
Engelsk-finsk ordbok Gratis! Finner du ikke ordet du leter etter i norsk-finske ordbøker. Da anbefaler vi at du tester denne engelsk-finske ordboken. Den er av god kvalitet.
 

Enda en side fra MG.no!

Utgiver Martin Granum