Til forsiden av Ordbok.com
Legg til norsk-kinesisk ordbok i favoritter!
Ordbok.com
Norsk-kinesisk ordbok (se også oversikt kinesiske ordbøker, kinesisk oversetter) Gratis online norsk-kinesisk ordbok

Kinesisk finnes i ulike varianter/språkgrupper. Den største språkgruppen er Mandarin som har over 800 millioner brukere. Deretter kommer Wu (90 millioner bruikere) og Kantonesisk (80 millioner brukere). Nesten alle kinesere forsår Mandarin, på grunn av påvirkning fra TV/media og skolesystemet. Mandarin regnes derfor som "rikskinesisk".

Kinesisk er et offisielt språk i Folkerepublikken Kina (fastlands-Kina), Republikken Kina (Taiwan) og Singapore.

Forenklet kinesisk vs. Tradisjonell kinesisk

Kinesisk skrives med to ulike standardtegnsett; forenklet kinesisk og tradisjonell kinesisk. Forenklet kinesisk ble innført i 1950-årene, og er i dag det mest brukte tegnsettet i fastlandskina (untatt Hongkong og Macao). Tradisjonell er det tegnsettet som brukes i Taiwan (Republikken Kina), Hongkong og Macao.

Ordbok.com gir deg muligheten til å oversette mellom norsk og både forenklet kinesisk og tradisjonell kinesisk under. Værsågod!

 
Forenklet kinesisk-norsk ordbok (brukt i fastlands-Kina, med unntak av Hongkong og Macao).
 
 
Tradisjonell kinesisk-norsk ordbok (brukt i Republikken Kina (Taiwan, Hongkong og Macao).
 
 
Mer info? Kvalitetssikret søk?
Mer info: Hvis du trenger ytterligere info om oppslagsordene (bøyning av verb, eksempler på bruk, synonymer etc) anbefaler vi at du sjekker ut ordbøkene vi har listet under. Kvalitetssikring: Ordboken/oversetteren over er av høy kvalitet. Men vi anbefaler likevel at du også sjekker andre ordbøker/oversettere på nettet for å være sikker på at oversettelsen er optimal. Vi kaller det kvalitetssikret søk. Vi gir deg alle de beste ordbøkene som finnes på nettet under. Ta for deg, og lykke til!
 
 
Engelsk-kinesisk-engelsk ordbok Gratis! God engelsk-kinesisk ordbok som kan være verdt å prøve om du ikke finner det du søker i de norsk-kinesiske ordbøkene over. Ordboken gir oversettelser både på forenklet og tradisjonell kinesisk. Husk å endre oppslagsspråk til engelsk "english" før du oversetter.
Norsk-kinesisk oversetter Anbefalt av Ordbok.com Gratis! Vår søsterside Oversettelse.com gir deg gratis oversettelse av tekster til/fra kinesisk, både forenklet kinesisk og tradisjonell kinesisk. Anbefales!!
     
 

Enda en side fra MG.no!

Utgiver Martin Granum