Til forsiden av Ordbok.com
Legg til norsk-svensk ordbok oversikt i favoritter!
Ordbok.com
 
Norsk-svensk ordbok (gå til oversikt over alle svensk ordbøker) Norsk-svensk ordbok gratis online
Fakta: Svensk er et østnordisk språk som brukes av rundt 9 000 000 mennesker. Rikssvensk er den vanlige benevnelsen på det svenske standardspråket (tilsvarende norsk bokmål) som brukes i medier og presse er basert på dialektene rundt Stockholm og Mälardalen. Det finnes på samme måte som i Norge også mange svenske dialekter, deriblant den særegne skånske dialekten, som mange nordmenn kjenner til.

Svensk er nokså lett for oss nordmenn å lese, men kan være litt vanskeligere å få med seg alt muntlig. Men selv om språket er lett å lese, trenger man ofte en norsk-svensk ordbok, da en del ord er forskjellige. Ordbok.com gir deg under det vi mener er den beste gratis norsk-svenske ordboken tilgjengelig på internett i dag. Så da bør du ha de beste forutsetninger når du trenger engelsk oversettelse. Lykke til!
 
 
 
 
 
Mer info? Kvalitetssikret søk?
Mer info: Hvis du trenger ytterligere info om oppslagsordene (bøyning av verb, eksempler på bruk, synonymer etc) anbefaler vi at du sjekker ut ordbøkene vi har listet under. Kvalitetssikring: Ordboken/oversetteren over er av høy kvalitet. Men vi anbefaler likevel at du også sjekker andre ordbøker/oversettere på nettet for å være sikker på at oversettelsen er optimal. Vi kaller det kvalitetssikret søk. Vi gir deg alle de beste ordbøkene som finnes på nettet under. Ta for deg, og lykke til!
 
 
Norsk-svensk ordbok Gratis! Tvärslå er en enkel og oversiktelig ordbok som oversetter online mellom norsk og svensk. Når Ordbok.com har testet denne tjenesten har vi imidlertid registrert at endel ord mangler i ordboken. Bortsett fra dette er dette en grei tjeneste.
God, men tungvint norsk-svensk ordbok Gratis! Tradusa er en god norsk-svensk ordbok, men tungvint å bruke, i og med at du må registrere deg med mailadresse, og får ca 50 gratis ord du kan oversette.
 
 
Trykt svensk ordbok (gå til gratis online svensk ordbok)
 
Av og til er det ikke nok å bruke de gratis, online ordbøkene du finner på Ordbok.com. Til for eksempel eksamen trenger du en trykt ordbok. Men utvalget av ordbøker er stort og til dels uoversiktelig. Derfor gir Ordbok.com deg råd og tips om kjøp av ordbok her:
 
Tips ved kjøp av svensk ordbok: ...Utvalgte svenske ordbøker anbefalt av Ordbok.com:
   
- Handle på nett! Du sparer lett noen kroner på å handle ordbøker på nettet. Og så er det jo heller ikke å forakte at de dumper rett ned i postkassa? Begynn søket etter svensk ordbok på f.eks. Bokkilden.no og Haugen Bok.
- Sjekk at ordboken er godkjent for bruk ved eksamen! Alle ordbøker er nemlig ikke det. De fleste utdanningsinstitusjoner har liggende lister ute på nettet over godkjente ordbøker. Hvis du ikke finner en slik, ta kontakt med studiestedet ditt og hør.
- Innbundet eller paperback? Man kan ofte spare en hundrelapp på å kjøpe paperback ordbok (ordbok med mykt omslag). Men husk at ordboken ofte blir liggende å slenge i sekk/veske på vei til og fra skole o.l., og en ordbok med stiv perm tåler langt mer.
- Hvor omfattende er ordboken? Mange tilbydere oppgir hvor mange oppslagsord ordboken inneholder i markedsføringen av den. Sammenlign gjerne flere svenske ordbøker. Og som en tommelfingerregel bør du være skeptisk om tilbyder ikke opplyser hvor mange oppslagsord boken inneholder.
- Inneholder ordboken mer enn bare oppslag? Noen ordbøker inneholder også f.eks. beskrivelser, idiomer, informasjon om svensk grammatikk, svensk kart e.l. i tillegg til ren oversettelse. Slikt innhold kan være gull verdt om man står fast på eksamen.
- Generell ordbok eller fagordbok? Om du jobber innen/studerer et spesifikt fag, bør du kanskje vurdere å kjøpe en fagordbok for dette faget. F.eks. finnes svensk økonomisk ordbok, svensk juridisk ordbok osv. Så om ikke kjøp av fagordboken erstatter en generell fransk ordbok, bør du kanskje vurdere den i tillegg?
 
 
 

Enda en side fra MG.no!

Utgiver Martin Granum