Til forsiden av Ordbok.com
Legg til nynorsk ordbok oversikt i favoritter!
Ordbok.com
 
Nynorsk ordbok/ordliste norsk ordbok
 
Nynorsk ble ved likestillingsvedtaket av 12. mai 1885 en av de to offisielle målformene i Norge.

Nynorsk er i dag underlegent bokmål i utbredelse, og man regner at 10 %–15 % av befolkningen skriver nynorsk.

Mens man i den senere tid har sett en jevn nedgang i bruk av nynorsk, ser det nå ut til at målformen kan gjenvinne noe popularitet. Nynorsk har for eksempel blitt "in" å bruke i reklamesammenheng.

 
 
Online nynorsk ordliste (se også: bokmål ordbok, trykt nynorsk ordbok)
Under finner du det vi mener er de beste nynorsk ordlistene som er å finne på internett idag. Værsågod.
 
 
 
Nynorsk ordliste Anbefalt av Ordbok.com! Gratis! Nynorskordboka som leveres av Universitetet i Oslo i samarbeid med Språkrådet inneholder en god nynorsk ordliste.
Bokmål-nynorsk ordliste Gratis! En liten bokmål-nynorsk ordliste fra Wikipedia. Den inneholder de fleste av ordene som er vanlig å bomme på når man oversetter fra bokmål til nynorsk, så den kan være grei å sjekke ut.
Bokmål-nynorsk, nynorsk-bokmål ordbok Gratis! Det finnes få ordbøker som oversetter mellom bokmål og nynorsk tilgjengelig på nettet, men ordboken fra svenskbaserte Tvärslå er et greit alternativ. Man bør imidlertid være klar over at denne ordboken har endel mangler ved oversettelse mellom norsk og nynorsk.
Svært omfattende og god ordliste Betaling Ordnett sin nynorsk ordbok koster penger, noe vi i Ordbok.com ikke liker. Men vi har likevel listet den, da det sannsynligvis er den beste nynorske ordboken tilgjengelig på nett per i dag. Tilbys som en del av en pakke som gir tilgang til ordlister på flere språk.
     
   
 
 
 
Trykt nynorsk ordbok/ordliste (gå til gratis online nynorsk ordbok)
 
Av og til er det ikke nok å bruke de gratis, online ordbøkene du finner på Ordbok.com. Til for eksempel eksamen trenger du en trykt ordbok. Men utvalget av ordbøker er stort og til dels uoversiktelig. Derfor gir Ordbok.com deg råd og tips om kjøp av nynorsk ordbok/ordliste her:
 
Tips ved kjøp av nynorsk ordbok/ordliste: ...Utvalgte norske/nynorske ordbøker anbefalt av Ordbok.com:
   
- Handle på nett! Du sparer lett noen kroner på å handle ordbøker på nettet. Og så er det jo heller ikke å forakte at de dumper rett ned i postkassa? Begynn søket etter nynorsk ordbok på f.eks. Bokkilden.no og Haugen Bok.
- Sjekk at ordboken er godkjent for bruk ved eksamen! Alle ordbøker er nemlig ikke det. De fleste utdanningsinstitusjoner har liggende lister ute på nettet over godkjente ordbøker. Hvis du ikke finner en slik, ta kontakt med studiestedet ditt og hør.
- Innbundet eller paperback? Man kan ofte spare en hundrelapp på å kjøpe paperback ordbok (ordbok med mykt omslag). Men husk at ordboken ofte blir liggende å slenge i sekk/veske på vei til og fra skole o.l., og en ordbok med stiv perm tåler langt mer.
- Hvor omfattende er ordboken? Mange tilbydere oppgir hvor mange oppslagsord ordboken inneholder i markedsføringen av den. Sammenlign gjerne flere nynorske ordbøker. Og som en tommelfingerregel bør du være skeptisk om tilbyder ikke opplyser hvor mange oppslagsord boken inneholder.
- Inneholder ordboken mer enn bare oppslag? Noen ordbøker inneholder også f.eks. beskrivelser, idiomer, informasjon om norsk/nynorsk grammatikk o.l. Slikt innhold kan være gull verdt om man står fast på eksamen.
 
 
 
 

Enda en side fra MG.no!

Utgiver Martin Granum