Til forsiden av Ordbok.com
Legg til synonymordbok i favoritter!
Ordbok.com
 
Synonymer - synonymordbok
 
Et synonym er et ord som har samme eller liknende betydning som et annet ord. Synonymer kan være verb, adjektiver, substantiv eller adverb.

Bruk av synonymer gjør spåket rikere og mer interessant og fengende for en lytter/leser. Bruk derfor synonymer aktivt i språket, så unngår du at det blir så monotont.

PS! Det motsatte av et synonym er et antonym. Synonym og antonym er - ja riktig - antonymer!

 
 
 
Online synonymordbok
Under gir vi deg linker til de beste synonymordbøkene som er tilgjengelig på nettet. Værsågod.
 
 
 
God svensk synonymordbok Gratis! Det finnet p.t. dessverre ingen gode norske synonymordøker på nettet som er gratis. Men svenskene har et godt alternativ som man bruke som inspirasjon. Siden dette er en svensk synonymordbok, må den ikke brukes ukritisk. Men man kan få mange gode ideer til synonymer her. Lurer du på ordet du leter etter synonymer til er på svensk? Prøv vår norsk-svenske ordbok!
Svært god synonymordbok (del av ordbok-pakke) Betaling Kunnskapsforlagets synonymordbok er tilgjengelig online som en del av Ordbok-pakken fra Ordnett som koster 350,-/år og inneholder tilgang til fullversjoner av en rekke ordbøker fra Kunnskapsforlaget. Ordbok.com synes det er kjipt at dette er en betalingstjeneste, men vil påpeke at dette er ordbøker av svært høy kvalitet, som det faktisk kan forsvares å bruke noen kroner på...
 
 
 

Enda en side fra MG.no!

Utgiver Martin Granum